Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Individual response of growing pigs to sulphur amino acid intake

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F08%3A00159522" target="_blank" >RIV/62156489:43110/08:00159522 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Individual response of growing pigs to sulphur amino acid intake

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two N balance experiments were conducted to study the individual response of growing pigs to limiting amino acid (AA) intake. Series of fifteen diets with increasing concentration of sulphur amino acids (SAA, Expt 1) or methionine in the presence of excess cystine (Expt 2) were fed sequentially to nine pigs during a 15-day experimental period. The concentration of the AA under test ranged from 50% to 140% of the requirement while other essential AA were given in a 25% excess relative to the limiting AA.N retention was related to the limiting AA intake using rectilinear and curvilinear models. In Expt 1, the quadratic-plateau model fitted the individual data significantly better (p = 0.01) than the linear-plateau model. No difference was found betweenthe two models in Expt. 2, presumably due to the sparing effect of excess cystine on methionine utilization. Exponential, saturation kinetics or four-parameter logistic models fitted to data for all pigs showed that their goodness of fit

  • Název v anglickém jazyce

    Individual response of growing pigs to sulphur amino acid intake

  • Popis výsledku anglicky

    Two N balance experiments were conducted to study the individual response of growing pigs to limiting amino acid (AA) intake. Series of fifteen diets with increasing concentration of sulphur amino acids (SAA, Expt 1) or methionine in the presence of excess cystine (Expt 2) were fed sequentially to nine pigs during a 15-day experimental period. The concentration of the AA under test ranged from 50% to 140% of the requirement while other essential AA were given in a 25% excess relative to the limiting AA.N retention was related to the limiting AA intake using rectilinear and curvilinear models. In Expt 1, the quadratic-plateau model fitted the individual data significantly better (p = 0.01) than the linear-plateau model. No difference was found betweenthe two models in Expt. 2, presumably due to the sparing effect of excess cystine on methionine utilization. Exponential, saturation kinetics or four-parameter logistic models fitted to data for all pigs showed that their goodness of fit

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BB - Aplikovaná statistika, operační výzkum

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition

  • ISSN

    0931-2439

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    92

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus