Relation of instrumental characteristics of acid smeared cheeses to ripening time
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F11%3A00171005" target="_blank" >RIV/62156489:43110/11:00171005 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Relation of instrumental characteristics of acid smeared cheeses to ripening time
Popis výsledku v původním jazyce
Acid curd smeared cheese was ripened for 35 days and the ripening time was assessed as a main factor of development of the colour and the texture of cheese. Analysis of variance at 5% significance level showed that both colour and texture were influencedby the ripening time. The texture improved at the end of shelf life of the cheese, measured by hardness. The most valuable parameter of colour was the lightness. The hue considerably changed and was unified in matured cheese. There was interesting significant positive correlation between hardness and lightness.
Název v anglickém jazyce
Relation of instrumental characteristics of acid smeared cheeses to ripening time
Popis výsledku anglicky
Acid curd smeared cheese was ripened for 35 days and the ripening time was assessed as a main factor of development of the colour and the texture of cheese. Analysis of variance at 5% significance level showed that both colour and texture were influencedby the ripening time. The texture improved at the end of shelf life of the cheese, measured by hardness. The most valuable parameter of colour was the lightness. The hue considerably changed and was unified in matured cheese. There was interesting significant positive correlation between hardness and lightness.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BB - Aplikovaná statistika, operační výzkum
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Forum Statisticum Slovacum
ISSN
1336-7420
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
54-58
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—