Směs mikrobiálních kmenů a lysozymu pro urychlení zrání tvrdých a polotvrdých sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ALYSOZY08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:LYSOZY08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směs mikrobiálních kmenů a lysozymu pro urychlení zrání tvrdých a polotvrdých sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Směs mikrobiálních kmenů a lysozymu pro urychlení zrání tvrdých a polotvrdých sýrů, podle tohoto technického řešení, má význam pro podstatné zkrácení doby zrání sýrů. Výsledkem zkrácení potřebné délky zrání je dosažení senzoricky výrazných výrobků a tímsnížení nákladů na zrání a skladování sýrů.
Název v anglickém jazyce
Mixture of microbial strains and lysozyme for speeding up the ripening of hard and semi-hard cheeses
Popis výsledku anglicky
Mixture of microbial strains and lysozyme for speeding up the ripening of hard and semi-hard cheeses, according to this technical analysis, has a significant effect in shortening the cheese ripening time. The outcome of ripening time shortening is to achieve sensorialy improved products and thereby decrease the cost of ripening process and storage.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
18257
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence