Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The income situation of the private households and its impact on the food consumption in the Slovak Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F11%3A00180503" target="_blank" >RIV/62156489:43110/11:00180503 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The income situation of the private households and its impact on the food consumption in the Slovak Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Accession of the Slovak Republic to the EU in 2004 opened up the new opportunities not only in the formation of incomes but also in changes of consumer habits of the population in Slovakia. The basis for these changes were given before 1989, since when it has been possible to monitor realization of reforms. After 1989 have been observed the changes in the evolution of the household income and expenditure structure. The analysis confirms the significant differences and unbalanced right-inclined distribution of income. Households in the fourth income quartile had 2.8 times higher incomes than families in the first income quartile (Statistical Office of the Slovak Republic). Analyzed were the food groups that in terms of expenditure on food and food consumption took more than 6% share. The results confirm that income differentiation of households is also reflected in their different behavior on the food market. Most sensitive to changes in demand reacts income households with the lowest i

  • Název v anglickém jazyce

    The income situation of the private households and its impact on the food consumption in the Slovak Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Accession of the Slovak Republic to the EU in 2004 opened up the new opportunities not only in the formation of incomes but also in changes of consumer habits of the population in Slovakia. The basis for these changes were given before 1989, since when it has been possible to monitor realization of reforms. After 1989 have been observed the changes in the evolution of the household income and expenditure structure. The analysis confirms the significant differences and unbalanced right-inclined distribution of income. Households in the fourth income quartile had 2.8 times higher incomes than families in the first income quartile (Statistical Office of the Slovak Republic). Analyzed were the food groups that in terms of expenditure on food and food consumption took more than 6% share. The results confirm that income differentiation of households is also reflected in their different behavior on the food market. Most sensitive to changes in demand reacts income households with the lowest i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    217-223

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus