Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Key drivers of the implementation of smart technology in the food value chain: Innovation for a sustainable food production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F19%3A43915956" target="_blank" >RIV/62156489:43110/19:43915956 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ijitee.org/wp-content/uploads/papers/v8i8/H6502068819.pdf" target="_blank" >https://www.ijitee.org/wp-content/uploads/papers/v8i8/H6502068819.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Key drivers of the implementation of smart technology in the food value chain: Innovation for a sustainable food production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The food industry faces big challenges. In the future, more and more people around the world will have to be fed. Research has shown that the world&apos;s population will double by 2050. Accordingly, the productivity of the food industry must be doubled as well. In addition, agriculture must adapt to climate change and adapt food production to global warming. At the same time, the food industry must also use natural resources more sustainably and produce more environmentally friendly products in order to curb climate change. Increasing productivity while increasing sustainability at the same time has been a challenge so far. But new &quot;smart&quot; technology can change this situation. Innovative agricultural machines can communicate generated Date through the Internet of Things (IoT) with each other and to respond autonomously to the sent information. Through precision and re-source-saving operation, this technology has the potential to increase the productivity of agriculture and sustainability at the same time. The benefits of implementing this technology are very extensive. There are also different key drivers along the food value chain, which promote the implementation of smart technologies in agriculture. Those will be shown in this review.

  • Název v anglickém jazyce

    Key drivers of the implementation of smart technology in the food value chain: Innovation for a sustainable food production

  • Popis výsledku anglicky

    The food industry faces big challenges. In the future, more and more people around the world will have to be fed. Research has shown that the world&apos;s population will double by 2050. Accordingly, the productivity of the food industry must be doubled as well. In addition, agriculture must adapt to climate change and adapt food production to global warming. At the same time, the food industry must also use natural resources more sustainably and produce more environmentally friendly products in order to curb climate change. Increasing productivity while increasing sustainability at the same time has been a challenge so far. But new &quot;smart&quot; technology can change this situation. Innovative agricultural machines can communicate generated Date through the Internet of Things (IoT) with each other and to respond autonomously to the sent information. Through precision and re-source-saving operation, this technology has the potential to increase the productivity of agriculture and sustainability at the same time. The benefits of implementing this technology are very extensive. There are also different key drivers along the food value chain, which promote the implementation of smart technologies in agriculture. Those will be shown in this review.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Innovative Technology and Exploring Engineering

  • ISSN

    2278-3075

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    462-465

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85068048820