Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití stravitelných aminokyselin ve výživě prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23201023" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23201023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Použití stravitelných aminokyselin ve výživě prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V České republice se pro prasata s vysokým podílem libové tkáně začalo v letošním roce používat hodnocení krmiv podle obsahu zdánlivě a skutečně stravitelných aminokyselin na konci ilea. Údaje jsou používány pro špičkové chovy, avšak dá se předpokládat,že jejich využití se postupem doby stane běžným s tím jak se supermasná plemena a hybridi začnou používat ve větší míře v celé chovatelské praxi.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of digestible aminoacids in the pig nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    There is sufficient evidence that ileal rather than fecal amino acid digestibility values provide a more reliable estimate of protein digestion and amino acid absorption. In addition to differences in ileal amino acid digestibility values within the samefeedstuffs there are large differences in ileal amino acid digestibility vlues within the same feedstuff.. The correction for non-specific endogenous protein and amino acid recoveries in ileal digesta allow for the transformation of apparent digestibility to true (standardised) ileal digestibility values. New recommendations of nutrients requirements for pigs at The Czech republic: apparent ileal digestibility of amino acids, true ileal digestibility of amino acids. On the other hand, availibility is defined as the proportion of the amino acid in the diet that is absorbed in a form suitable for utilisation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník medzinárodnej vedeckej konferencie IV. dni výživy a veterinárnej dietetiky.

  • ISBN

    80-88986-16-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku