Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv technologie zpracování výpalků na jejich nutriční hodnotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23201024" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23201024 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv technologie zpracování výpalků na jejich nutriční hodnotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cilem práce bylo zjistit biologickou hodnotu sušených výpalků z pšenice a triticale jako zdroje bílkovin a možnosti náhrady tradičních zdrojů bílkovin rybí moučky a sojového extrahovaného šrotu. Jako pokusná zvířata byli použiti laboratorní potkani. Výsledky ukazují, že nejen nerecyklované sušené výpalky pšenice či triticale jsou vhodné pro použití ve směsích monogastrických zvířat. Jejich relativní krmné hodnoty byly 93 a 89% ve srovnání s klasickými zdroji proteinů sojoveho extrahovaného šrotu a rybimoučky.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of processed technology of distillers grains on their nutritive value

  • Popis výsledku anglicky

    We tested effect of supplement of recycled and no recycled dried distillers wheat or triticale grains as source of proteins in the mixtures for monogastric animals in growth trial. We use laboratory rats as model animals in our trial. Feeding mixtures contained 22 % of dried distillers grains and they were compared with mixtures of common sources of proteins- soybean and fish meal. The results showed, that only no recycled dried distillers wheat or triticale grains are applicable for using in the mixtures for monogastric animals. Their relative feeding values were 93 and 89% in comparison with classic sources of proteins soybean meal nad fish meal.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník medzinárodnej vedeckej konferencie IV. dni výživy a veterinárnej dietetiky.

  • ISBN

    80-88986-16-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku