Výskyt ftalátů v našich potravinách a možnosti prevence
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23401034" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23401034 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výskyt ftalátů v našich potravinách a možnosti prevence
Popis výsledku v původním jazyce
Autor shrnuje údaje o výskytu ftalátů v obalech potravin a živočišných tkáních (svalovina kuřat, podkožní tuk prasat, kuřecí tuk a ledvinový tuk hovězí). Byla nalezena korelace mezi obsahem ftalátů v krmivu a tkáních porážkových zvířat. Hlavní ochrana jekontrola obsahu ftalátů v krmivech.
Název v anglickém jazyce
Phthalates in our foods and possible prevention
Popis výsledku anglicky
The author presents data on the content of phthalates in packaging materials for foodstuffs and in animal tissues (muscles of poultry, subcutaneous pork fat, poultry fat and renal beef fat). A correlation was found between the phthalate content of feedstuffs and tissues of slaughtered animals. The main prevention is thus control of the phthalate content of feedstuffs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—