Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt ftalátů v našich potravinách a možnosti prevence

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23401034" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23401034 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výskyt ftalátů v našich potravinách a možnosti prevence

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Autor shrnuje údaje o výskytu ftalátů v obalech potravin a živočišných tkáních (svalovina kuřat, podkožní tuk prasat, kuřecí tuk a ledvinový tuk hovězí). Byla nalezena korelace mezi obsahem ftalátů v krmivu a tkáních porážkových zvířat. Hlavní ochrana jekontrola obsahu ftalátů v krmivech.

  • Název v anglickém jazyce

    Phthalates in our foods and possible prevention

  • Popis výsledku anglicky

    The author presents data on the content of phthalates in packaging materials for foodstuffs and in animal tissues (muscles of poultry, subcutaneous pork fat, poultry fat and renal beef fat). A correlation was found between the phthalate content of feedstuffs and tissues of slaughtered animals. The main prevention is thus control of the phthalate content of feedstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus