Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Externí faktory a jejich vliv na metabolismus a technologickou kvalitu skladované cukrové řepy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00004157" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00004157 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    External factors and their on the metabolism and technological quality of stored suger beet

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technological quality of sugar beet is a complex of biological, chemical, fysico-chemical and mechanical properties of the sugar beet root, which are conclusive to decide upon a proper warehousing and subsequent processing of the crop aimed at reaching amaximum yield of white refined sugar (raffinade). It is affected by a number of external and internal factors of the field during the growing season and during the post-harvest storage. This particularly applies to sugar beet meant for sugar factory processing in the months of November and December, i.e. to about 40 - 60% of total sugar beet crop harvested in the Czech Republic. Having been lifted at the end of vegetation, the root still remains to be a living organism with its specific metabolism which can be characterized by a high loss of bioenergy the size of which can be influenced not only by the harvest quality as expressed by the rate of surface damage to the roots, and by the weather factors such as alternating temperatures, s

  • Název v anglickém jazyce

    External factors and their on the metabolism and technological quality of stored suger beet

  • Popis výsledku anglicky

    Technological quality of sugar beet is a complex of biological, chemical, fysico-chemical and mechanical properties of the sugar beet root, which are conclusive to decide upon a proper warehousing and subsequent processing of the crop aimed at reaching amaximum yield of white refined sugar (raffinade). It is affected by a number of external and internal factors of the field during the growing season and during the post-harvest storage. This particularly applies to sugar beet meant for sugar factory processing in the months of November and December, i.e. to about 40 - 60% of total sugar beet crop harvested in the Czech Republic. Having been lifted at the end of vegetation, the root still remains to be a living organism with its specific metabolism which can be characterized by a high loss of bioenergy the size of which can be influenced not only by the harvest quality as expressed by the rate of surface damage to the roots, and by the weather factors such as alternating temperatures, s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in agricultural engineering

  • ISSN

    1212-9151

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    81-87

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus