Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanical properties of sugar beet root during storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911907" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911907 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/intag-2016-0081" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/intag-2016-0081</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/intag-2016-0081" target="_blank" >10.1515/intag-2016-0081</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mechanical properties of sugar beet root during storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper is an investigation via two experimental methods, of the textural properties of sugar beet roots during the storage period. In the work, sugar beet roots mechanical properties were evaluated during the post-harvest period - 1, 8, 22, 43, and 71 days after crop. Both experimental methods, i.e. compression test and puncture test, suggest that the failure strength of the sugar beet root increases with the storage time. The parameters obtained using the puncture test, are more sensitive to the storage duration than those obtained by way of the compression test. We also found that such mechanical properties served as a reliable tool for monitoring the progress of sugar beet roots storage. The described methods could also be used to highlight important information on sugar beet evolution during storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Mechanical properties of sugar beet root during storage

  • Popis výsledku anglicky

    This paper is an investigation via two experimental methods, of the textural properties of sugar beet roots during the storage period. In the work, sugar beet roots mechanical properties were evaluated during the post-harvest period - 1, 8, 22, 43, and 71 days after crop. Both experimental methods, i.e. compression test and puncture test, suggest that the failure strength of the sugar beet root increases with the storage time. The parameters obtained using the puncture test, are more sensitive to the storage duration than those obtained by way of the compression test. We also found that such mechanical properties served as a reliable tool for monitoring the progress of sugar beet roots storage. The described methods could also be used to highlight important information on sugar beet evolution during storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Agrophysics

  • ISSN

    0236-8722

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    507-513

  • Kód UT WoS článku

    000414321700007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85032925861