Analýza flavonoidů pomocí elektrochemických technik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00004637" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00004637 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza flavonoidů pomocí elektrochemických technik
Popis výsledku v původním jazyce
Podle údajů WHO je nádorové onemocnění tkáně gastrointestinálního traktu, především střev a konečníku, v celosvětovém měřítku příčinou téměř 1/10 úmrtí na nádorová onemocnění a meziroční nárůst incidence se blíží k 10%. Česká republika spolu s Maďarskema Polskem zaujímá přední místa ve světových statistikách výskytu tohoto zhoubného onemocnění. Rakovina tohoto typu postihuje až 2x více mužskou část populace, kde po 75 roku věku je nejčastější příčinou úmrtí. Z řady faktorů, které zvyšují pravděpodobnost výskytu, jmenujme alespoň tyto: genetická dispozice, některé zdravotní problémy (záněty střev, polypy, odstranění žaludku) a v neposlední řadě také stravovací návyky spojené se složením potravy. Konzumace velkého množství stravy bohaté na tuky s nedostatečným příjmem vlákniny, alkoholické nápoje (destiláty) a kouření, konzumace pyrolyzátů bílkovin, a naopak nízký příjem ovoce a zeleniny a dále i vápníku, to všechno patří mezi rizikové faktory (Janout et al., 2004; Karimian-Teherani et
Název v anglickém jazyce
Analysis of flavones by electrochemical methods
Popis výsledku anglicky
Podle údajů WHO je nádorové onemocnění tkáně gastrointestinálního traktu, především střev a konečníku, v celosvětovém měřítku příčinou téměř 1/10 úmrtí na nádorová onemocnění a meziroční nárůst incidence se blíží k 10%. Česká republika spolu s Maďarskema Polskem zaujímá přední místa ve světových statistikách výskytu tohoto zhoubného onemocnění. Rakovina tohoto typu postihuje až 2x více mužskou část populace, kde po 75 roku věku je nejčastější příčinou úmrtí. Z řady faktorů, které zvyšují pravděpodobnost výskytu, jmenujme alespoň tyto: genetická dispozice, některé zdravotní problémy (záněty střev, polypy, odstranění žaludku) a v neposlední řadě také stravovací návyky spojené se složením potravy. Konzumace velkého množství stravy bohaté na tuky s nedostatečným příjmem vlákniny, alkoholické nápoje (destiláty) a kouření, konzumace pyrolyzátů bílkovin, a naopak nízký příjem ovoce a zeleniny a dále i vápníku, to všechno patří mezi rizikové faktory (Janout et al., 2004; Karimian-Teherani et
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F04%2FP132" target="_blank" >GP525/04/P132: Studium obranných mechanismů rostlin při stresu způsobeném těžkými kovy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXIX. Brněnské onkologické dny
ISBN
80-86793-05-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
387-390
Název nakladatele
Masarykův onkologický ústav v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—