Vliv vybraných parametrů výkrmnosti a jatečné hodnoty na textůru hovězího masa.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00005761" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00005761 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of selected fattening performance and carcass value traits on textural properties of beef.
Popis výsledku v původním jazyce
Fifty-one crossbreed young bulls, progenies of Charolais, Czech Pied, Simmental,and Blonde d,Aquitaine beef cattle bred at the paternal position crossed by Czech Pied at the maternal position were reared in a typical production system and slaughtered atan average age of 578 days and live weight of 656 kg.The animals were evaluated for fattening performance and carcass quality traits (live weight at slaughter, age at slaughter,, total weight gain,carcass weight, dressing percentage, net daily gain) andmeat quality charakteristics (dry matter,proteins, fat, ash,pH, water holding capacity, remission,collagen, cooking loos, textural properties by Warner-Bratzler method and compression test).
Název v anglickém jazyce
Effect of selected fattening performance and carcass value traits on textural properties of beef.
Popis výsledku anglicky
Fifty-one crossbreed young bulls, progenies of Charolais, Czech Pied, Simmental,and Blonde d,Aquitaine beef cattle bred at the paternal position crossed by Czech Pied at the maternal position were reared in a typical production system and slaughtered atan average age of 578 days and live weight of 656 kg.The animals were evaluated for fattening performance and carcass quality traits (live weight at slaughter, age at slaughter,, total weight gain,carcass weight, dressing percentage, net daily gain) andmeat quality charakteristics (dry matter,proteins, fat, ash,pH, water holding capacity, remission,collagen, cooking loos, textural properties by Warner-Bratzler method and compression test).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
50
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
81-88
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—