Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání masné užitkovosti býků montbéliardského a českého strakatého plemene vykrmovaných do živé hmotnosti 680 kg

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002102" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidneyfat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily wei

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg

  • Popis výsledku anglicky

    Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidneyfat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily wei

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    107-114

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus