Porovnání masné užitkovosti býků montbéliardského a českého strakatého plemene vykrmovaných do živé hmotnosti 680 kg
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002102" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002102 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg
Popis výsledku v původním jazyce
Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidneyfat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily wei
Název v anglickém jazyce
Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg
Popis výsledku anglicky
Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidneyfat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily wei
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
LII
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
107-114
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—