Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057858" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057858 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027162:_____/05:12:_3249 RIV/00027162:_____/05:06000066

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorická analýza byla provedena u masa 80 kuřat (ROSS 308) 36 dnů starých. Kuřata byla rozdělena do skupin podle přídavku amarantu nebo rybí moučky do krmiva BR1 a BR2. Skupiny byly separovány podle pohlaví. Celkově se jednalo o 8 skupin po 10 kuřatech. Byla hodnocena prsní a stehenní svalovina. Použili jsme pětibodové stupnice (1 - nejméně žádoucí, 5- nejvíce žádoucí) v 5 hlavních deskriptorech (barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť). U prsní svaloviny skupiny tepelně upraveného amarantu byla měřena střižná síla (W.B.)

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory analysis of meat of cockerels and pullets fed with diets containing Amaranth or fish meal

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory-evaluation was conducted on 80 chickens (ROSS 308) 36 days old. Chickens were divided into groups by course of the diet addition of Amaranth or fish meal in basic fed diets BR1 and BR2. Groups was separated by sex in rearing. Totally were 8 groups of 10 chickens. It was evaluated sensory quality of breast and legs (thigh and drumstick). It was used 5-points scale (1 -- at least desirable, 5 -- the most desirable) in evaluation of five main (deskriptors) attributes of meat (colour, texture, juiciness, odour and taste). Breast meat texture of group of heat--treated Amaranth were evaluated even with shear-force measuring (W.B.).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3112" target="_blank" >QF3112: Využití zrna amarantu a produktů jeho zpracování k náhradě živočišných mouček ve výživě kuřecích brojlerů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    LIII

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    79-90

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus