Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv ošetření desikanty na kvalitu fenyklu obecného (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00086994" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00086994 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv ošetření desikanty na kvalitu fenyklu obecného (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv ošetření desikanty na kvalitu fenyklu obecného (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the desiccants treatment on the fennel quality (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.).

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of the desiccants treatment on the fennel quality (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.). ABSTRACT: Fennel (Foeniculum vulgare var. vulgare Mill.) is an perennial herb, it is cultivated for the essential oil in the fruits. The quality criteria are essential oil content, microbiological contamination and residua of pesticides. The important part of the cultivation technology is ununiform maturity of the fruits. The aim of this work was to find out the influence of the desiccants on quality and yield characteristics of fennel fruits produced in field conditions in the first years of growing. Three preparations were applied: glufosinate-NH4, 150 g.l--1 (2 l.ha--1), diquat dibromide, 200 g.l--1 (3 l.ha--1) and glyphosate-IPA, 480 g.l--1 (3 l.ha--1) in three repetitions. The non treated control variant was also repetited three times. The samples were analysed for quantitative and qualitative parameters: the fruit yield (t.ha--1), the essential oil content (%, V/m), the essential

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0129" target="_blank" >QD0129: Inovace technologií vybraných léčivých, aromatických a kořeninových rostlin s ohledem na obsahové látky a jejich využitelnost</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    143-150

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus