Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pěstitelského prostředí na obsah, výnos a složení silice koriandru setého (Coriandrum sativum L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00087353" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00087353 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of cultivation environment to the contents, yield and composition of coriander (Coriandrum sativum L.) essential oil

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of cultivation environment to the contents, yield and composition of coriander (Coriandrum sativum L.) essential oil. Abstract: Coriander has been cultivated for fruits (achenes) that contain essential oils. Essential oils are created in secretion ducts (vittae). Main compounds of coriander essential oil are linalool (60 -- 80 %), a-pinene (3 -- 10 %), geraniol (0,5 -- 5 %), g-terpinene (1 -- 7,5 %), limonene (1 -- 6,5 %), camphor (2,5 -- 10 %) etc. [1]. Due to the fruit size we discern two coriander forms: Coriandrum sativum L. var vulgare ALEF with the essential oil content 0,1 -- 0,35 % and a variety Coriandrum sativum L. var microcarpum DC with essential oil content 0,8 -- 1,8 %. The smaller fruits variety is cultivated more often, because of higher essential oil yield [2]. The essential oil content can vary according to geological and genetic factors [3]. Essential oil composition plasticity under various conditions is less known in Apiaceae. According to [4] chemica

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of cultivation environment to the contents, yield and composition of coriander (Coriandrum sativum L.) essential oil

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of cultivation environment to the contents, yield and composition of coriander (Coriandrum sativum L.) essential oil. Abstract: Coriander has been cultivated for fruits (achenes) that contain essential oils. Essential oils are created in secretion ducts (vittae). Main compounds of coriander essential oil are linalool (60 -- 80 %), a-pinene (3 -- 10 %), geraniol (0,5 -- 5 %), g-terpinene (1 -- 7,5 %), limonene (1 -- 6,5 %), camphor (2,5 -- 10 %) etc. [1]. Due to the fruit size we discern two coriander forms: Coriandrum sativum L. var vulgare ALEF with the essential oil content 0,1 -- 0,35 % and a variety Coriandrum sativum L. var microcarpum DC with essential oil content 0,8 -- 1,8 %. The smaller fruits variety is cultivated more often, because of higher essential oil yield [2]. The essential oil content can vary according to geological and genetic factors [3]. Essential oil composition plasticity under various conditions is less known in Apiaceae. According to [4] chemica

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0129" target="_blank" >QD0129: Inovace technologií vybraných léčivých, aromatických a kořeninových rostlin s ohledem na obsahové látky a jejich využitelnost</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Herba polonica

  • ISSN

    0018-0599

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    102-103

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus