Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A21800008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:21800008 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/48392952:_____/03:997871 RIV/49972995:_____/03:997870 RIV/62156489:_____/03:997869 RIV/48111325:_____/03:997872 RIV/48532452:_____/03:997867
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality
Popis výsledku v původním jazyce
Coriander (Coriandrum sativum L., Coriandrum sativum L. var. microcarpum D.C.) is one of the most important spice plant cultivated in the Czech Republic with an area around 300 - 500 ha. The essential oil ranges approximately around 0,8 - 1,8 %. During the seasons in 2000 - 2002, coriander was treated by various desiccants two weeks before harvest. The influence of the desiccants on the quality of product was studied and following characteristics were evaluated: a number of plant per 1 m2 , a weight ofthousand seeds, seeds yield, the volatile oil content and volatile oil composition. Only the essential oil content was statistically significant affected by the treatment.
Název v anglickém jazyce
Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality
Popis výsledku anglicky
Coriander (Coriandrum sativum L., Coriandrum sativum L. var. microcarpum D.C.) is one of the most important spice plant cultivated in the Czech Republic with an area around 300 - 500 ha. The essential oil ranges approximately around 0,8 - 1,8 %. During the seasons in 2000 - 2002, coriander was treated by various desiccants two weeks before harvest. The influence of the desiccants on the quality of product was studied and following characteristics were evaluated: a number of plant per 1 m2 , a weight ofthousand seeds, seeds yield, the volatile oil content and volatile oil composition. Only the essential oil content was statistically significant affected by the treatment.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0129" target="_blank" >QD0129: Inovace technologií vybraných léčivých, aromatických a kořeninových rostlin s ohledem na obsahové látky a jejich využitelnost</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
4th International conference of PhD students
ISBN
963 661 586 1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
145-150
Název nakladatele
University of Miskolc
Místo vydání
University of Miskolc, Hungary
Místo konání akce
University of Miskolc, Hungary
Datum konání akce
11. 8. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—