Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A21800008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:21800008 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/48392952:_____/03:997871 RIV/49972995:_____/03:997870 RIV/62156489:_____/03:997869 RIV/48111325:_____/03:997872 RIV/48532452:_____/03:997867

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Coriander (Coriandrum sativum L., Coriandrum sativum L. var. microcarpum D.C.) is one of the most important spice plant cultivated in the Czech Republic with an area around 300 - 500 ha. The essential oil ranges approximately around 0,8 - 1,8 %. During the seasons in 2000 - 2002, coriander was treated by various desiccants two weeks before harvest. The influence of the desiccants on the quality of product was studied and following characteristics were evaluated: a number of plant per 1 m2 , a weight ofthousand seeds, seeds yield, the volatile oil content and volatile oil composition. Only the essential oil content was statistically significant affected by the treatment.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of coriander (Coriandrum sativum L.) in the Czech Republic in relation to its quality

  • Popis výsledku anglicky

    Coriander (Coriandrum sativum L., Coriandrum sativum L. var. microcarpum D.C.) is one of the most important spice plant cultivated in the Czech Republic with an area around 300 - 500 ha. The essential oil ranges approximately around 0,8 - 1,8 %. During the seasons in 2000 - 2002, coriander was treated by various desiccants two weeks before harvest. The influence of the desiccants on the quality of product was studied and following characteristics were evaluated: a number of plant per 1 m2 , a weight ofthousand seeds, seeds yield, the volatile oil content and volatile oil composition. Only the essential oil content was statistically significant affected by the treatment.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0129" target="_blank" >QD0129: Inovace technologií vybraných léčivých, aromatických a kořeninových rostlin s ohledem na obsahové látky a jejich využitelnost</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    4th International conference of PhD students

  • ISBN

    963 661 586 1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    145-150

  • Název nakladatele

    University of Miskolc

  • Místo vydání

    University of Miskolc, Hungary

  • Místo konání akce

    University of Miskolc, Hungary

  • Datum konání akce

    11. 8. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku