Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00087597" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00087597 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Myopatie prsní svaloviny se vyskytují zejména u rychle rostoucích výkrmových kuřat. Byly sledovány hodnoty pH a elektrické vodivosti u porážených kuřat ve 30-minutových intervalech od času 60 minut po porážce. Myopatická kuřata vykazují zcela zřejmou odchylku ve zbarvení svaloviny a jsou vyřazována při veterinární prohlídce. Z výsledků měření je zřejmé nižší tempo poklesu pH u myopatických kuřat oproti pH prsní svaloviny zdravých kuřat. Průměrná hodnota u prsní svaloviny zdravých kuřat pH60 činila 6,31a konečná hodnota pH210 byla 5,67. Průměrná hodnota u prsní svaloviny myopatických kuřat pH60 činila 6,46 a konečná hodnota pH210 byla 6,22. Nedostatečný pokles pH má důsledky ve snížené údržnosti a odlišnosti technologických vlastností masa. Elektrickávodivost rostla podobným tempem u zdravých i myopatických kuřat, ale počáteční hodnoty byly vyšší u myopatických kuřat; EV60 dosáhla u zdravých 2,72 (mS.cm-1) a u myopatických 3,13 0,06 (mS.cm-1). Hodnoty EV jsou vyšší u myopatických kuřa

  • Název v anglickém jazyce

    Myopatical changes of pectoralis muscle in slaughter chickens

  • Popis výsledku anglicky

    Myopatical changes of breast (pectoralis muscle) occurs by fast growing slaughter chickens. It was observed values of pH and electric conductivity of slaughtering chickens in thirty-minutes periods one hour after the slaughter. Myopatical chickens embodythe totally evident variation of the meat colour and they are discarded by veterinary examination.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-930-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    32-32

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    8. 3. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku