Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv síry na výnos a vybrané technologické parametry sladovnikého ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00100254" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00100254 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv síry na výnos a vybrané technologické parametry sladovnikého ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem sledování bylo posoudit vliv hnojení sírou na kvalitu a výnos sladovnického ječmene formou vegetačního nádobového pokusu (6 kg zeminy/nádoba). Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení, které se lišily dávkou a formou síry: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranové síry (0,2 g/nádobu), 3. vyšší dávka síranové síry (0,4 g/nádobu) , 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g/nádobu), 5. vyšší dávka elementární síry (0,4 g/nádobu). V DC 12 byla zjištěna hmotnost jedné rostliny a chemickouanalýzou obsah N, P, K, Ca, Mg a S v sušině nadzemní hmoty rostlin. U většiny variant se sírou byla vyšší hmotnost sušiny jedné rostliny a u všech sírou hnojených variant byla oproti kontrole vyšší koncentrace Mg a K. Nejvyšší hmotnost sušiny jedné rostliny byla dosažena po aplikaci síranové síry. Při sklizni byl hodnocen výnos zrna a slámy, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Aplikace obou forem síry signifikantně neovlivnila obsah škrobu, bílkovin, podíl předního zrna

  • Název v anglickém jazyce

    EFFECT OF SULPHUR ON YIELD AND SELECTED TECHNOLOGICAL PARAMETERS OF MALT BARLEY GRAIN

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this pot trial (6 kg of soil in a pot) was to evaluate the effect of sulphur fertilisers on the quality and yield of the malt barley. There were 5 variants different in doses and forms of applied sulphur: 1. control, not fertilised with S, 2.smaller dose of sulphate sulphur (0.2 g/pot), 3. higher dose of sulphate sulphur (0.4 g/pot), 4. smaller dose of elemental sulphur (0.2 g/pot), 5. higher dose of elemental sulphur (0.4 g/pot). In the dry matter of plants in the stage DC 12 content of N,P, K, Ca, Mg and S as well as the weight of one plant were determined. Most of the variants fertilised with sulphur showed higher weight of dry matter of one plant and the K and Mg concentration was higher in all fertilised variants in comparison with the control variant. The highest weight of one plant induced the application of sulphate sulphur. The yield of neither grain nor straw, evaluated at the harvest, was significantly effected by the sulphur nutrition. The application of sulphu

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet'06 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studia

  • ISBN

    80-7157-999-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    19-19

  • Název nakladatele

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo vydání

    MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 12. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku