Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114776" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114776 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V letech 2005 a 2006 byl ve vegetačních nádobových pokusech sledován vliv hnojení sírou na výnos a kvalitu sladovnického ječmene. Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranu amonného (0,2 g S na nádobu),3. vyšší dávka síranu amonného (0,4 g S na nádobu), 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g S na nádobu), 5. vyšší dávka elementární (0,4 g S na nádobu). Během vegetace byla třikrát odebrána rostlinná hmota (v DC 12, 31 a 57) a na základě výsledků chemické analýzy byl posouzen výživný stav porostu. V obou letech byl hodnocen výnos zrna a slámy, obsah bílkovin a škrobu v zrnu, hmotnost tisíce zrn a podíl předního zrna, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Signifikantní rozdíl hodnot byl zjištěn pouze v roce 2005 u podílu předního zrna po aplikaci vyšší dávky síranové síry, kdy došlo ke snížení o 1,45 % oproti sírou nehnojené kontrole. Hnojení sírou významně zvýšilo obsah vodorozpustné síry v půdě po sklizni ječmene. Síra

  • Název v anglickém jazyce

    EFFECT OF SULPHUR NUTRITION ON YIELD AND QUALITY OF MALTING BARLEY

  • Popis výsledku anglicky

    In years 2005 and 2006, effect of sulphur (S) application on yield and malting quality of barley were investigated in a pot experiment. There were 5 variants of applied sulphur: 1. control variant sulphur unfertilised, 2. lower dose of ammonium sulphate(0.2 g/pot), 3. higher dose of ammonium sulphate (0.4 g/pot), 4. lower dose of elemental sulphur (0.2 g/pot), 5. higher dose of elemental sulphur (0.4 g/pot). Three times during the growing season samples of vegetable matter were obtained (in DC 12, 31 and 57) and nutritions state was assessed on the basis of results of complete chemical analysis. In both years, following characteristics were studied: grain and straw yields, protein and starch contents in grain, thousand grains weight and proportion offull grain > 2.5 mm. The only significant difference was ascertained in 2005 in the proportion of full grain > 2.5 mm: the variant fertilised with the higher dose of sulphate sulphur showed a 1.45 % decrease in comparison to the control v

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet'07 Agro

  • ISBN

    978-80-7375-119-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    21-21

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku