Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00116480" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00116480 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review
Popis výsledku v původním jazyce
Isoflavones are natural substances which elicit a number of physiological effects in living organisms. The substances are synthesized in plant tissues as protective agents against biotic stress (i.e. bacterial infection). Isoflavones are also an important dietary constituent in human nutrition. Modern trends in studies of isoflavones in plant materials and foodstuffs and procedures for chemical analyses of isoflavones in human body fluids and plant tissues are discussed in this review. Highly effectiveextraction and purification techniques, i.e. solid-phase extraction, accelerated-solvent extraction, and Soxhlet extraction, are presented. Latest procedures in chromatographic separation of isoflavones that apply different types of sorbents are described. Immunochemical analysis, electrochemical sensing of isoflavones, and spectrometric and other analytical techniques and their applications are also mentioned. Special attention is paid to the highly selective and sensitive technique of
Název v anglickém jazyce
Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review
Popis výsledku anglicky
Isoflavones are natural substances which elicit a number of physiological effects in living organisms. The substances are synthesized in plant tissues as protective agents against biotic stress (i.e. bacterial infection). Isoflavones are also an important dietary constituent in human nutrition. Modern trends in studies of isoflavones in plant materials and foodstuffs and procedures for chemical analyses of isoflavones in human body fluids and plant tissues are discussed in this review. Highly effectiveextraction and purification techniques, i.e. solid-phase extraction, accelerated-solvent extraction, and Soxhlet extraction, are presented. Latest procedures in chromatographic separation of isoflavones that apply different types of sorbents are described. Immunochemical analysis, electrochemical sensing of isoflavones, and spectrometric and other analytical techniques and their applications are also mentioned. Special attention is paid to the highly selective and sensitive technique of
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Separation Sciences
ISSN
1615-9314
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—