Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00116480" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00116480 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Isoflavones are natural substances which elicit a number of physiological effects in living organisms. The substances are synthesized in plant tissues as protective agents against biotic stress (i.e. bacterial infection). Isoflavones are also an important dietary constituent in human nutrition. Modern trends in studies of isoflavones in plant materials and foodstuffs and procedures for chemical analyses of isoflavones in human body fluids and plant tissues are discussed in this review. Highly effectiveextraction and purification techniques, i.e. solid-phase extraction, accelerated-solvent extraction, and Soxhlet extraction, are presented. Latest procedures in chromatographic separation of isoflavones that apply different types of sorbents are described. Immunochemical analysis, electrochemical sensing of isoflavones, and spectrometric and other analytical techniques and their applications are also mentioned. Special attention is paid to the highly selective and sensitive technique of

  • Název v anglickém jazyce

    Current Trends in Isolation, Separation, Determination and Identification of Isoflavones. A Review

  • Popis výsledku anglicky

    Isoflavones are natural substances which elicit a number of physiological effects in living organisms. The substances are synthesized in plant tissues as protective agents against biotic stress (i.e. bacterial infection). Isoflavones are also an important dietary constituent in human nutrition. Modern trends in studies of isoflavones in plant materials and foodstuffs and procedures for chemical analyses of isoflavones in human body fluids and plant tissues are discussed in this review. Highly effectiveextraction and purification techniques, i.e. solid-phase extraction, accelerated-solvent extraction, and Soxhlet extraction, are presented. Latest procedures in chromatographic separation of isoflavones that apply different types of sorbents are described. Immunochemical analysis, electrochemical sensing of isoflavones, and spectrometric and other analytical techniques and their applications are also mentioned. Special attention is paid to the highly selective and sensitive technique of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Separation Sciences

  • ISSN

    1615-9314

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus