Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení tvarů a mechanických vlastností broskví Red Haven v různých stádiích zralosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128437" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shape and strength of Red Haven peaches at the different stages of their maturity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Global shape of the peaches of the Red Haven variety (harvested on different days during July, 2007) has been characterized by calculating the H/Ds, H/Dc and Dc/Ds ratios. There is no, or nearly no, differences between peaches harvested at the differentdays. The shape of the all tested peaches was very close to round one. The more detailed description of the peach shape is based on the Elliptic Fourier analysis (EFDs) of the digital photos. The knowledge of the parameters (curvature etc.) is very useful e.g. for the evaluation of the results of the strength tests. Compression tests have been also perforemd -- the whole peaches have been compressed between two plates at the constant cross--head velocity 20 mm/min. The force--displacement curves are characterised by certain monotonic increase and the point called bioyield, where force exhibits a drop. The bioyield significantly decreases with the date of the harvesting. There is no evidence of the dependence of this parameter on the dir

  • Název v anglickém jazyce

    Shape and strength of Red Haven peaches at the different stages of their maturity

  • Popis výsledku anglicky

    Global shape of the peaches of the Red Haven variety (harvested on different days during July, 2007) has been characterized by calculating the H/Ds, H/Dc and Dc/Ds ratios. There is no, or nearly no, differences between peaches harvested at the differentdays. The shape of the all tested peaches was very close to round one. The more detailed description of the peach shape is based on the Elliptic Fourier analysis (EFDs) of the digital photos. The knowledge of the parameters (curvature etc.) is very useful e.g. for the evaluation of the results of the strength tests. Compression tests have been also perforemd -- the whole peaches have been compressed between two plates at the constant cross--head velocity 20 mm/min. The force--displacement curves are characterised by certain monotonic increase and the point called bioyield, where force exhibits a drop. The bioyield significantly decreases with the date of the harvesting. There is no evidence of the dependence of this parameter on the dir

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LVI

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus