Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv aplikace selenu na výnos brambor a jeho obsah v hlízách po tepelné úpravě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00132783" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00132783 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of selenium application on yield of potatoes (Solanum tuberosum) and its content in tubers after heat treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In small-plot experiment with potatoes was explored the effect of foliar applications of Se (200 and 400 g Se.ha-1) and applications of Se into the soil on tuber yields, the Se concentration in dried tubers and boiled tubers and in chips and effect of Seapplications on concentration of semiessential amino acids arginin and histidin in dried tubers. Varieties Ditta and Karin were used in the experiment and selenium was applied in the form of sodium selenite (Na2SeO3). 5 treatments were used in the experiment: (1) control; (2) 12 kg Se.ha-1; (3) 24 kg Se.ha-1; (4) 200 g Se.ha-1; (5) 400 g Se.ha-1. The total yields of tubers per ha were the highest in the control treatments. The variety Ditta produced higher yields. The average content of Se increased with the applied dose as compared to the control. The effect of Se applications on amino acids concentration in tubers was only in the case of His. The concentration of Arg and His was the sign of the variety.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of selenium application on yield of potatoes (Solanum tuberosum) and its content in tubers after heat treatment

  • Popis výsledku anglicky

    In small-plot experiment with potatoes was explored the effect of foliar applications of Se (200 and 400 g Se.ha-1) and applications of Se into the soil on tuber yields, the Se concentration in dried tubers and boiled tubers and in chips and effect of Seapplications on concentration of semiessential amino acids arginin and histidin in dried tubers. Varieties Ditta and Karin were used in the experiment and selenium was applied in the form of sodium selenite (Na2SeO3). 5 treatments were used in the experiment: (1) control; (2) 12 kg Se.ha-1; (3) 24 kg Se.ha-1; (4) 200 g Se.ha-1; (5) 400 g Se.ha-1. The total yields of tubers per ha were the highest in the control treatments. The variety Ditta produced higher yields. The average content of Se increased with the applied dose as compared to the control. The effect of Se applications on amino acids concentration in tubers was only in the case of His. The concentration of Arg and His was the sign of the variety.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNET'2008 Agro. Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-239-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova Zemědělská a Lesnická Univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku