Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Image analysis as a tool for evaluation of doughnuts'shape variability

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00138015" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00138015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Image analysis as a tool for evaluation of doughnuts'shape variability

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Quantification and evaluation of doughnut shape variability was performed. Doughnuts' shapes were described by method based on elliptic Fourier descriptors. Such approach enabled definition of influence of height to width ratio, position of the center ofgravity, curvature, and degree of roundness. The scores of the resulting components were used in subsequent analysis as doughnut shape characteristic. The variation in shape accounted for by each component was visualized using inverse Fourier transformation. The first four principal components provide a good summary of the data, accounting for almost 89 % of the total variance in side-view shape and 97 % in top-view shape. Dominant importance and relevance of width to height ratio (with contribution of46.18 % to the total variance) as a determining parameter of doughnut shape (side view) was quantitatively confirmed.

  • Název v anglickém jazyce

    Image analysis as a tool for evaluation of doughnuts'shape variability

  • Popis výsledku anglicky

    Quantification and evaluation of doughnut shape variability was performed. Doughnuts' shapes were described by method based on elliptic Fourier descriptors. Such approach enabled definition of influence of height to width ratio, position of the center ofgravity, curvature, and degree of roundness. The scores of the resulting components were used in subsequent analysis as doughnut shape characteristic. The variation in shape accounted for by each component was visualized using inverse Fourier transformation. The first four principal components provide a good summary of the data, accounting for almost 89 % of the total variance in side-view shape and 97 % in top-view shape. Dominant importance and relevance of width to height ratio (with contribution of46.18 % to the total variance) as a determining parameter of doughnut shape (side view) was quantitatively confirmed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku