On the variability of potato tubers determined by use of Fourier's descriptors
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00155032" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00155032 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
On the variability of potato tubers determined by use of Fourier's descriptors
Popis výsledku v původním jazyce
The paper is focused on determination and evaluation of potato tubers shape variability. Elliptic Fourier descriptors were used for description of tubers shape and three different potato varieties were analysed (Karin, Marilyn, and Vendula). Such approach enabled definition of influence of height to width ratio, position of the center of gravity, curvature, and degree of roundness. The scores of the resulting components were used in subsequent analysis as tuber shape characteristic. The variation in shape accounted for by each component was visualized using inverse Fourier transformation. The first four principal components provide a good summary of the data in case of all potato varieties. Height to width ratio was confirmed as the most significant parameter with contribution of 70.58, 73.67 and 74.02 % for Karin, Marilyn and Vendula varieties respectively (front-view).
Název v anglickém jazyce
On the variability of potato tubers determined by use of Fourier's descriptors
Popis výsledku anglicky
The paper is focused on determination and evaluation of potato tubers shape variability. Elliptic Fourier descriptors were used for description of tubers shape and three different potato varieties were analysed (Karin, Marilyn, and Vendula). Such approach enabled definition of influence of height to width ratio, position of the center of gravity, curvature, and degree of roundness. The scores of the resulting components were used in subsequent analysis as tuber shape characteristic. The variation in shape accounted for by each component was visualized using inverse Fourier transformation. The first four principal components provide a good summary of the data in case of all potato varieties. Height to width ratio was confirmed as the most significant parameter with contribution of 70.58, 73.67 and 74.02 % for Karin, Marilyn and Vendula varieties respectively (front-view).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Poire s.r.o., Brno
Místo konání akce
Mendelova univerzita v Brně
Datum konání akce
3. 3. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—