Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in Metallothionein Level in Rat Hepatic Tissue after Administration of Natural Mouldy Wheat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142512" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142512 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/ijms10031138" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/ijms10031138</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/ijms10031138" target="_blank" >10.3390/ijms10031138</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in Metallothionein Level in Rat Hepatic Tissue after Administration of Natural Mouldy Wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mycotoxins are secondary metabolites produced by microfungi that are capable of causing disease and death in humans and other animals. This work was aimed at investigation of influence of mouldy wheat contaminated by pathogenic fungi producing mycotoxinson metallothionein levels in hepatic tissue of rats. The rats were administrating feed mixtures with different contents of vitamins or naturally mouldy wheat for 28 days. Rats were fed diets containing 0, 33, 66 and 100% naturally moulded wheat. Controlgroup 0, 33, 66 and 100% contained vitamins according to Nutrient Requirements of Rats (NRC). Other four groups (control group with vitamins, vit33, vit66 and vit100%) were fed on the same levels of mouldy wheat, also vitamins at levels 100% higher thanthe previous mixtures. We determined weight, feed conversion and performed dissection to observe pathological processes. Changes between control group and experimental groups exposed to influence of mouldy wheat and experimental groups s

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in Metallothionein Level in Rat Hepatic Tissue after Administration of Natural Mouldy Wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Mycotoxins are secondary metabolites produced by microfungi that are capable of causing disease and death in humans and other animals. This work was aimed at investigation of influence of mouldy wheat contaminated by pathogenic fungi producing mycotoxinson metallothionein levels in hepatic tissue of rats. The rats were administrating feed mixtures with different contents of vitamins or naturally mouldy wheat for 28 days. Rats were fed diets containing 0, 33, 66 and 100% naturally moulded wheat. Controlgroup 0, 33, 66 and 100% contained vitamins according to Nutrient Requirements of Rats (NRC). Other four groups (control group with vitamins, vit33, vit66 and vit100%) were fed on the same levels of mouldy wheat, also vitamins at levels 100% higher thanthe previous mixtures. We determined weight, feed conversion and performed dissection to observe pathological processes. Changes between control group and experimental groups exposed to influence of mouldy wheat and experimental groups s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Molecular Sciences

  • ISSN

    1661-6596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    23

  • Strana od-do

    1138-1160

  • Kód UT WoS článku

    264565300025

  • EID výsledku v databázi Scopus