Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of colored wheat Konini feeding on antioxidant activity parameters in rats

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00229068" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00229068 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of colored wheat Konini feeding on antioxidant activity parameters in rats

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of feeding of purple wheat KONINI (14.01 mg/g of anthocyanins) on antioxidant activity measured in the liver tissue of rats was determined. 64 male rats of Wistar Albino strain were used in the experiment. Experimental group was fed by ration which content 100% of purple wheat KONINI. Control group was fed by ration with 100% of common wheat. Antioxidant activity measured by different methods DPPH, FR, FRAP and ABTS were higher in experimental group (10.06 +- 0.26; 543.88 +- 23.61; 39.56 +- 1.01; 458.76 +- 3.58,respectively) than in control group (9.20 +- 0.31; 482.46 +- 15.56; 36.73 +- 0.72; 445.38 +- 3.13, respectively. Differences were significant (P<0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of colored wheat Konini feeding on antioxidant activity parameters in rats

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of feeding of purple wheat KONINI (14.01 mg/g of anthocyanins) on antioxidant activity measured in the liver tissue of rats was determined. 64 male rats of Wistar Albino strain were used in the experiment. Experimental group was fed by ration which content 100% of purple wheat KONINI. Control group was fed by ration with 100% of common wheat. Antioxidant activity measured by different methods DPPH, FR, FRAP and ABTS were higher in experimental group (10.06 +- 0.26; 543.88 +- 23.61; 39.56 +- 1.01; 458.76 +- 3.58,respectively) than in control group (9.20 +- 0.31; 482.46 +- 15.56; 36.73 +- 0.72; 445.38 +- 3.13, respectively. Differences were significant (P<0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2014 - Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-174-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    160-162

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno, Czech Republic

  • Místo konání akce

    Brno, Czech Republic

  • Datum konání akce

    19. 11. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku