The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145990" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145990 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.
Popis výsledku v původním jazyce
The silages of sorghum present a supplement to the feed rations based on maize silages. Sorghum is characterized by a lower content of fiber and higher organic matter digestibility. The production efficiency of total mixed ration sorghum silage -based iscomaparable or higher comparing with total mixed ration maize silage-based. The aim of this study is an evalutation of the nutrients composition changes of Sorghum in the different harvesting time. The highest content of the crude protein and soluble sugars was at the beginning of July, in following months was content of these nutrients lower.On the second side the content of the dry matter, fiber and hemi-cellulose was gradually higher. With the decreasing of crude protein content is lower also a protein degradability.
Název v anglickém jazyce
The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.
Popis výsledku anglicky
The silages of sorghum present a supplement to the feed rations based on maize silages. Sorghum is characterized by a lower content of fiber and higher organic matter digestibility. The production efficiency of total mixed ration sorghum silage -based iscomaparable or higher comparing with total mixed ration maize silage-based. The aim of this study is an evalutation of the nutrients composition changes of Sorghum in the different harvesting time. The highest content of the crude protein and soluble sugars was at the beginning of July, in following months was content of these nutrients lower.On the second side the content of the dry matter, fiber and hemi-cellulose was gradually higher. With the decreasing of crude protein content is lower also a protein degradability.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník konference VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—