Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145990" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145990 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The silages of sorghum present a supplement to the feed rations based on maize silages. Sorghum is characterized by a lower content of fiber and higher organic matter digestibility. The production efficiency of total mixed ration sorghum silage -based iscomaparable or higher comparing with total mixed ration maize silage-based. The aim of this study is an evalutation of the nutrients composition changes of Sorghum in the different harvesting time. The highest content of the crude protein and soluble sugars was at the beginning of July, in following months was content of these nutrients lower.On the second side the content of the dry matter, fiber and hemi-cellulose was gradually higher. With the decreasing of crude protein content is lower also a protein degradability.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the vegetation phase of sorghum-multicutting hybrid on the nutrient value.

  • Popis výsledku anglicky

    The silages of sorghum present a supplement to the feed rations based on maize silages. Sorghum is characterized by a lower content of fiber and higher organic matter digestibility. The production efficiency of total mixed ration sorghum silage -based iscomaparable or higher comparing with total mixed ration maize silage-based. The aim of this study is an evalutation of the nutrients composition changes of Sorghum in the different harvesting time. The highest content of the crude protein and soluble sugars was at the beginning of July, in following months was content of these nutrients lower.On the second side the content of the dry matter, fiber and hemi-cellulose was gradually higher. With the decreasing of crude protein content is lower also a protein degradability.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku