Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Forage of Perennial Grasses as a Source of Mycotoxins in the Food Chain

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00155969" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00155969 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Forage of Perennial Grasses as a Source of Mycotoxins in the Food Chain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work objective was to assess the content of mycotoxins entering the food chain from the fodder. The paper includes two years observation. The content of mycotoxins was assessed in fresh herbage. The evaluated species were Lolium perenne, Festuloliumpabulare, Festulolium braunii, mixture these species with Festuca rubra and mixture these species with Poa pratensis. The content of mycotoxins was established by Elisa method. Mycotoxins assessed were deoxynivalenol (DON), fumonisin (FOM), aflatoxin (AFL) and zearalenon (ZEA). DON and ZEA were detected in summer and in autumn too. Lowest content (P<0.05) was in June (DON 32.5 ppb, ZEA <LOQ), highest content (P<0.05) was in October (DON 53 ppb, ZEA 173 ppb). AFL and FUM were under limit of quantifications (<LOQ).

  • Název v anglickém jazyce

    Forage of Perennial Grasses as a Source of Mycotoxins in the Food Chain

  • Popis výsledku anglicky

    The work objective was to assess the content of mycotoxins entering the food chain from the fodder. The paper includes two years observation. The content of mycotoxins was assessed in fresh herbage. The evaluated species were Lolium perenne, Festuloliumpabulare, Festulolium braunii, mixture these species with Festuca rubra and mixture these species with Poa pratensis. The content of mycotoxins was established by Elisa method. Mycotoxins assessed were deoxynivalenol (DON), fumonisin (FOM), aflatoxin (AFL) and zearalenon (ZEA). DON and ZEA were detected in summer and in autumn too. Lowest content (P<0.05) was in June (DON 32.5 ppb, ZEA <LOQ), highest content (P<0.05) was in October (DON 53 ppb, ZEA 173 ppb). AFL and FUM were under limit of quantifications (<LOQ).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    978-80-7375-386-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku