The influence of extensive and intensive use of permanent meadow community on the quality of forage and qualitative production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of extensive and intensive use of permanent meadow community on the quality of forage and qualitative production
Popis výsledku v původním jazyce
The results relating to the influence of various levels of N+PK fertilization (without NPK, P30+K60 kg.ha-1, N90+PK kg.ha-1, and N180+PK kg.ha-1) prove a marked decrease of N-substances, PDIN (protein supplied when nitrogen is limited in the rumen) and PDIE (protein supplied when energy is limited in the rumen) concentrations in the forage of sward without N-fertilization, and also with the application of low N90+PK kg.ha-1 amount as compared with the intense level of N-fertilization variant, i.e. 180 kg.ha-1. With other nutrients (fibre, NEL -- Netto energy of lactation) no significant differences were ascertained. The influence of intensity of utilization had a marked influence on the increase of all nutrient concentrations with variants comprising 3to 4 cuts in comparison to both variants of the use in 2 cuts (early and late first cut). For an objective evaluation it is necessary to carry out an assessment of the interactive influence of fertilization and intensity of use.
Název v anglickém jazyce
The influence of extensive and intensive use of permanent meadow community on the quality of forage and qualitative production
Popis výsledku anglicky
The results relating to the influence of various levels of N+PK fertilization (without NPK, P30+K60 kg.ha-1, N90+PK kg.ha-1, and N180+PK kg.ha-1) prove a marked decrease of N-substances, PDIN (protein supplied when nitrogen is limited in the rumen) and PDIE (protein supplied when energy is limited in the rumen) concentrations in the forage of sward without N-fertilization, and also with the application of low N90+PK kg.ha-1 amount as compared with the intense level of N-fertilization variant, i.e. 180 kg.ha-1. With other nutrients (fibre, NEL -- Netto energy of lactation) no significant differences were ascertained. The influence of intensity of utilization had a marked influence on the increase of all nutrient concentrations with variants comprising 3to 4 cuts in comparison to both variants of the use in 2 cuts (early and late first cut). For an objective evaluation it is necessary to carry out an assessment of the interactive influence of fertilization and intensity of use.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14th International Symposium Forage Conservation
ISBN
978-80-7375-386-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University in Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—