Influence os species and preservations on the quality and safety of grass silages
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00164657" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00164657 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence os species and preservations on the quality and safety of grass silages
Popis výsledku v původním jazyce
The paper evaluates the quality of model silages made of wilted grass biomass and treated with silage additives. Grass species used for the production of silages were Lolium perenne, Festulolium pabulare and Festulolium braunii harvested in the first cutat the stage of earing. The assessed grass species were wilted after the cut for an identical time 36 hours (2008), resp. 24 hours (2009). The treatment was made either with a chemical preparation (formic acid, propionic acid, ammonium formate) and/or with a biological inoculant (Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici, Lactobacillus salivarius, cellulase, hemicellulase and amylase). The amount of the chemical ingredient was 4 l t-1 and the amount of the biological additive was 10 g t-1.The biomass was after wilting ensilaged in containers whose diameter and height were 0.15 m and 0.64 m, respectively. After 60 days of ensilaging, the silages were assessed for pH, organic acids content, ethanol content a
Název v anglickém jazyce
Influence os species and preservations on the quality and safety of grass silages
Popis výsledku anglicky
The paper evaluates the quality of model silages made of wilted grass biomass and treated with silage additives. Grass species used for the production of silages were Lolium perenne, Festulolium pabulare and Festulolium braunii harvested in the first cutat the stage of earing. The assessed grass species were wilted after the cut for an identical time 36 hours (2008), resp. 24 hours (2009). The treatment was made either with a chemical preparation (formic acid, propionic acid, ammonium formate) and/or with a biological inoculant (Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici, Lactobacillus salivarius, cellulase, hemicellulase and amylase). The amount of the chemical ingredient was 4 l t-1 and the amount of the biological additive was 10 g t-1.The biomass was after wilting ensilaged in containers whose diameter and height were 0.15 m and 0.64 m, respectively. After 60 days of ensilaging, the silages were assessed for pH, organic acids content, ethanol content a
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—