Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

An influence of slaughter weight on commercial designation of carcass hybrid pigs (CLW x CL) x (D x BL) according to SEUROP system

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00168932" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00168932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An influence of slaughter weight on commercial designation of carcass hybrid pigs (CLW x CL) x (D x BL) according to SEUROP system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the test was to evaluate an influence of slaughter weight on commercial designation of carcass hybrid pigs (CLW x CL) x (D x BL) according to SEUROP system on a base of determined portion of lean meat in carcass modified pigs' body. From all slaughtered animals the highest number (27.1%) had the average slaughter weight 105.5 kg in weight interval 100 -- 109.9 kg. Values of back fat thickness had increasing tendency with growing slaughter weight contrary to lean meat portion which showed linear declining tendency. The lowest value (9.39 mm) of back fat thickness was determined in weight group under 80 kg and the highest value (16.86) in weight group under 130 kg. The highest number of slaughtered animals (62.1%) was designated in commercialclass E which corresponds with percentage of lean meat in range 55.0 -- 59.9 (average value was 57.65%). In class U there was 20.9% of animals. Really positive findings it was the fact that only 3 pigs were designated in class O and no an

  • Název v anglickém jazyce

    An influence of slaughter weight on commercial designation of carcass hybrid pigs (CLW x CL) x (D x BL) according to SEUROP system

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the test was to evaluate an influence of slaughter weight on commercial designation of carcass hybrid pigs (CLW x CL) x (D x BL) according to SEUROP system on a base of determined portion of lean meat in carcass modified pigs' body. From all slaughtered animals the highest number (27.1%) had the average slaughter weight 105.5 kg in weight interval 100 -- 109.9 kg. Values of back fat thickness had increasing tendency with growing slaughter weight contrary to lean meat portion which showed linear declining tendency. The lowest value (9.39 mm) of back fat thickness was determined in weight group under 80 kg and the highest value (16.86) in weight group under 130 kg. The highest number of slaughtered animals (62.1%) was designated in commercialclass E which corresponds with percentage of lean meat in range 55.0 -- 59.9 (average value was 57.65%). In class U there was 20.9% of animals. Really positive findings it was the fact that only 3 pigs were designated in class O and no an

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus