Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentace a aerobní stabilitu kukuřičné siláže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00234893" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00234893 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentace a aerobní stabilitu kukuřičné siláže
Popis výsledku v původním jazyce
Vysoký genetický potenciál produkce mléka s sebou přináší mnoho nároků, nejen na chovatelské podmínky a prostředí, ale především na kvalitu výživy. Vzhledem k tomu, že většina podniků z technologického a ekonomického hlediska přešla na celoroční zkrmování konzervovaných objemných krmiv, především siláží, rozhoduje kvalita těchto produktů nejvíce o výsledku hospodaření, včetně ekonomiky chovu. Kromě dodržování základních technologických požadavků jsou důležitým faktorem úspěšné konzervace (primární fermentace) silážní aditiva. V poslední době se stala nezbytnou součástí výroby nejen bílkovinných, ale také sacharidových pícnin. Jsou tak pro zemědělce určitým předpokladem pro kvalitní siláže. Některé inokulanty jsou svým složením zaměřené i na posílení sekundární stability siláží.
Název v anglickém jazyce
Efect of additives on the quality of fermentation and aerobic stability of corn silage
Popis výsledku anglicky
The aim of these contributions was to study the factors which influence the aerobic stability of corn silages and to determine the effect of silage additives on the resistance against aerobic changes. A close attention has also been paid to the method for evaluation aerobic stability by measuring temperature in laboratory conditions. An untreated controlled silage has been used as a comparative factor for the influence of silage additives. Based on chemical and microbial examination, it may be stated that the application of additives in laboratory conditions improved the quality of fermentation of corn silages and also led to a better stability of the silage after opening (previous aeration).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-453-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
369-375
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 11. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
341786800050