Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Asymmetric time interval between evening and morning milking and its effect on the total daily milk yield

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00170609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00170609 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Asymmetric time interval between evening and morning milking and its effect on the total daily milk yield

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Samples of milk obtained in the course of evening and morning milking performed in variable time intervals of either 11 and 13 hours (n = 1.282) or 10 and 14 hours (n = 370) were collected with the aim to quantify the effect of the length of a variable (asymmetric) time interval between evening and morning milking on the total amount and composition of daily milk production of dairy cows. Milk samples were analysed in an accredited (EN ISO 17025) laboratory in Brno-Tuřany (Czech Republic) and the following contents of individual milk components were estimated: fat (F; g.100g-1), total protein (TP; g.100g-1), lactose (L; lactose monohydrate; g.100g-1), and somatic cell counts (SCC; 103.ml-1) were estimated in. It was found out that with the increasing total daily milk production the shares of evening and morning milk yield increased as well; however, the percentages of evening and/or morning yields in the total yield remained practically unchanged and represented 43.5 % and 56.5% or 40.

  • Název v anglickém jazyce

    Asymmetric time interval between evening and morning milking and its effect on the total daily milk yield

  • Popis výsledku anglicky

    Samples of milk obtained in the course of evening and morning milking performed in variable time intervals of either 11 and 13 hours (n = 1.282) or 10 and 14 hours (n = 370) were collected with the aim to quantify the effect of the length of a variable (asymmetric) time interval between evening and morning milking on the total amount and composition of daily milk production of dairy cows. Milk samples were analysed in an accredited (EN ISO 17025) laboratory in Brno-Tuřany (Czech Republic) and the following contents of individual milk components were estimated: fat (F; g.100g-1), total protein (TP; g.100g-1), lactose (L; lactose monohydrate; g.100g-1), and somatic cell counts (SCC; 103.ml-1) were estimated in. It was found out that with the increasing total daily milk production the shares of evening and morning milk yield increased as well; however, the percentages of evening and/or morning yields in the total yield remained practically unchanged and represented 43.5 % and 56.5% or 40.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus