Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hygienické hodnocení kvality směsných krmiv pro srnční zvěř

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00172756" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00172756 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hygienické hodnocení kvality směsných krmiv pro srnční zvěř

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo zjistit hygienickou kvalitu směsných krmiv pro srnčí zvěř. Byl proveden mikrobiologický rozbor u šesti vybraných vzorků. Jednalo se o vzorky "TMR" (total mixed ration), neboli úplná směsná krmná dávka. Z každého vzorku byl odebrán směsný vzorek a zanalyzován. Z mikrobiologického hlediska byly sledovány BMK (bakterie mléčného kvašení), bakterie čeledi Enterobacteriaceae, CPM (celkový počet mikroorganismů), bakterie, plísně a kvasinky. Bylo zjištěno, že krmiva neobsahovaly zvýšené množství plísní. Vzorek č. 1, 3, 4 vykazoval zvýšený obsah kvasinek.

  • Název v anglickém jazyce

    Hygienic quality evaluation of mixed feed for roe-deer

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to determine the hygienic quality of mixed feed for roe-deer. Microbiological analysis was carried out in six samples. They were samples of "TMR" (total mixed ration). From each sample was taken mixed sample and it was analyzed. From a microbiological point of view were studied Lactic Acid Bacteria (LAB), Total Counts Microorganisms (CPM), moulds, yeasts and Enterobacteriaceae. LAB was above 105 CFU in 1g. It was found that the feed didn't contain the increased amount of moulds. Sample No. 1, 3, 4 showed an increased content of yeasts.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference IX. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7399-125-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    73-76

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku