Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199031" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199031 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with microbiology of different kinds of cheese bought in some specialized shops in Brno. Twelve cheeses were bought and microbiological analysis was done. These groups of microorganisms were determined there: total counts of microorganisms, lactic acid bacteria, enterococci, coliform bacteria, psychrotrophic bacteria, yeast and moulds. All samples showed satisfactory counts of lactic acid bacteria which are crucial for satisfactory properties of cheese and their high quality. Some samples showed high counts of coliform bacteria, yeast and moulds which reflect poor manufacture, manipulation and storage hygiene.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    292-302

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    27. 2. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku