Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Important groups of microorganisms in raw goat milk and fresh goat cheeses determined during lactation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199503" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199503 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2013/04/jmbfs_0219_kalhotka.pdf" target="_blank" >http://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2013/04/jmbfs_0219_kalhotka.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Important groups of microorganisms in raw goat milk and fresh goat cheeses determined during lactation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The total counts of microorganisms, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms, lactic acid bacteria, enterococci and many others are ranked among the important groups of microorganisms affecting the quality of milk and cheese. In the samples of raw goat milk (farms breeding I and II) collected within 24 h (morning milking - a, afternoon milking - b) and fresh goat cheese, these groups of microorganisms were determined by standard methods: the total counts of microorganisms (TCM), lactic acid bacteria, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms and enterococci. In cheeses, there was also carried out the determination of yeasts and moulds. After the cultivation, colonies from Petri dishes were counted and the result was expressed in CFU/ml,g. Samples of raw goat milk (except farm II 27.3.) corresponded the requirement of a given legislative act. However, it contained a higher number of coliform and psychrotrophic microorganisms than the stated recommendations. Microbiologic

  • Název v anglickém jazyce

    Important groups of microorganisms in raw goat milk and fresh goat cheeses determined during lactation

  • Popis výsledku anglicky

    The total counts of microorganisms, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms, lactic acid bacteria, enterococci and many others are ranked among the important groups of microorganisms affecting the quality of milk and cheese. In the samples of raw goat milk (farms breeding I and II) collected within 24 h (morning milking - a, afternoon milking - b) and fresh goat cheese, these groups of microorganisms were determined by standard methods: the total counts of microorganisms (TCM), lactic acid bacteria, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms and enterococci. In cheeses, there was also carried out the determination of yeasts and moulds. After the cultivation, colonies from Petri dishes were counted and the result was expressed in CFU/ml,g. Samples of raw goat milk (except farm II 27.3.) corresponded the requirement of a given legislative act. However, it contained a higher number of coliform and psychrotrophic microorganisms than the stated recommendations. Microbiologic

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    2314-2317

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus