Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring růstu a kvality cukrovky v roce 2010 v oblasti Hané

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174307" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Monitoring růstu a kvality cukrovky v roce 2010 v oblasti Hané

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Monitoring růstu a kvality cukrovky probíhal ve spolupráci s Cukrovarem Vrbátky, a.s.. Na vybraných 20ti honech významných pěstitelů regionu střední Moravy byly provedeny odběry vzorků během vegetace ve 14 denních intervalech (2. 8., 16. 8., 30. 8., 13.9.). V jednotlivých odběrech byla stanovena dynamika růstu chrástu a kořene cukrovky a změny v technologické kvalitě bulev (digesce, rozpustný popel, alfa-aminodusík, MB faktor). Listová plocha zvyšovala svou hmotnost až do konce pozorování, což nebývá obvyklé. Konečná průměrná hmotnost chrástu činila cca 874 g/rostlinu. Bulva přirůstala pozvolněji. Na konci pozorování dosahovala průměrné hmotnosti 743 g/rostlinu. Digesce během měření byla nízká. Na konci monitoringu dosahovala cukernatosti v průměru 14,26 %. Obsah rozpustného popela se výrazněji neměnil a pohyboval se během celé vegetace v rozmezí hodnot 0,32 -- 0,39 %. Obsah alfa - aminodusíku na konci vegetace dosahoval 15 -- 30 mg/100g cukrovky. Na jeho nízkém obsahu se stejně tak j

  • Název v anglickém jazyce

    MONITORING GROWTH ANG QUALITY OF SUGAR BEET IN 2010 IN HANÉ

  • Popis výsledku anglicky

    Monitoring growth and quality of sugar beet was conducted in cooperation with the sugar factory Vrbátky, a. s.. 20 hunts on selected major producers in Central Morava were sampled during the vegetation in the 14-day intervals (2. 8. , 16. 8., 30. 8., 13.9.). In each sampling was determined growth rate of tops and roots of sugar beet and changes in the technological quality of tubers (digestion, soluble ash, alpha-amino nitrogen, MB factor). Leaf area increased its mass until the end of observation, which is not normal. The final average weight of tops was about 874 g / plant. Root grew gradual rate. At the end of the observation, the average weight of 743 g / plant. Digestion during the measurements was low. At the end of monitoring the sugar contentamounted to an average of 14,26%. The soluble ash is not changed significantly, and moved throughout the vegetation in the range of values from 0,32 -- 0,39%. Alpha - amino end of the vegetation reached 15 - 30 mg/100 sugar beet. Its low

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    59

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Poire s.r.o., Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    3. 3. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku