Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of addition of pollen and propolis to feeding mixtures during the production of broiler chickens ROSS 308 to the colour of thigh and breast muscle and pH determination

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00181042" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00181042 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of addition of pollen and propolis to feeding mixtures during the production of broiler chickens ROSS 308 to the colour of thigh and breast muscle and pH determination

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to verify influence of pollen and propolis added to the feeding mixture in the diet of broiler chickens Ross 308 to colour breast and thigh muscles in relation to pH values. A total of 198 units 1 day-old Ross 308 hybrid combinations divided into 6 groups according to the feeding mixtures were investigated on meat quality characteristics changes. Muscle colour of breasts and thighs was measured and compared with pH in three times, pH1, pH2 and pHult. Feeding with various additions to feeding mixtures for chicken showed small impact of low content (200 or 300 mg.kg-1) propolis to meat quality characteristics. Higher effect on breast quality was found in group with 400 mg.kg-1 pollen addition to feed, there was faster and deeperpostmortal process level found, although without negative impact on meat quality. Meat colour and muscle pH of chicken in this experiment was pale and had low ultimate pH. In these parameters were found correlation. Chicken meat of this

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of addition of pollen and propolis to feeding mixtures during the production of broiler chickens ROSS 308 to the colour of thigh and breast muscle and pH determination

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to verify influence of pollen and propolis added to the feeding mixture in the diet of broiler chickens Ross 308 to colour breast and thigh muscles in relation to pH values. A total of 198 units 1 day-old Ross 308 hybrid combinations divided into 6 groups according to the feeding mixtures were investigated on meat quality characteristics changes. Muscle colour of breasts and thighs was measured and compared with pH in three times, pH1, pH2 and pHult. Feeding with various additions to feeding mixtures for chicken showed small impact of low content (200 or 300 mg.kg-1) propolis to meat quality characteristics. Higher effect on breast quality was found in group with 400 mg.kg-1 pollen addition to feed, there was faster and deeperpostmortal process level found, although without negative impact on meat quality. Meat colour and muscle pH of chicken in this experiment was pale and had low ultimate pH. In these parameters were found correlation. Chicken meat of this

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    359-366

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus