Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114915" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114915 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku amarantu do krmiva na obsah bílkovin, tuku, sušiny, myoglobinu, ztrátu masné šťávy, ovlivnění pH ve stehenní a prsní svalovině kuřat i v závislosti na pohlaví. Obsah tuku v prsní svalovině měla nejnižší kuřata krmená tepelně ošetřeným amarantem. Nejvyšší obsah myoglobinu měla kuřata krmená krmivem s přídavkem tepelně neošetřeného amarantu, obsah bílkovin byl zjištěn nejvyšší ve stehenní svalovině kuřat krmených úsušky biomasy amarantu. Z výsledků vyplývá, že kuřatakrmená amarantem jsou složením prsní i stehenní svaloviny srovnatelná s kuřaty krmenými klasickými krmivy

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECTS OF ADDING AMARANTH TO FODDER MIXTURE ON SELECTED QUALITIES OF CHICKEN MEAT

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this experiment is an assessment of the effects of adding amaranth to fodder mixture on selected qualities of chicken meat. The experiment is identifies the effects of fodder and sex on protein, fat, dry mass and myoglobin content, lossof meat juice, changing pH in chicken's thigh and breast muscles. Experimental chickens ROSS 308 were fed till the age of 36 days. Each sex was fattened separately. The chicken were fed with a fodder mixture containing 10% of thermally non-treated amaranth, 10% of thermally treated (popped)amaranth or 10% of green plant dried amaranth plants. The control group was fed with fodder containing 2% of fish flour. Breast and thigh muscles were tested. The results show that the chicken fed with thermally treated amaranth had lower fat content in their breast muscle (P<0,05). The highest myoglobin content (myoglobin affects the color of meat) had the chicken fed with thermally treated amaranth grain (P<0,01). The lowest pH in breast musclehad t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea

  • ISBN

    978-80-7375-119-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku