Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200018" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ukládání bílkovin a tuku ve svalovině rychle a pomalu rostoucích kuřat vykrmovaných do vyššího věku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusu s rychle rostoucími kohoutky hybridní kombinace Ross 208 (FG) a pomalu rostoucími hybridy Isa Brown (SG) byly zjišťovány základní produkční parametry a obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní a stehenní svalovině při výkrmu do věku 5 ? 18 týdnů. Psměs s vysokým obsahem dusíkatých látek. U FG se obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní svalovině i sušiny a tuku ve svalovině stehenní s přibývajícím věkem průkazně neměnil (P>0,05), obsah bílkovin ve stehenní svalovině se průkazně zvyšoval (P<0,01). U Sobsah sušiny a tuku v prsní svalovině, ostatní hodnoty se neměnily. U FG se hmotnost prsní a stehenní svaloviny a množství bílkovin uložených v prsní a stehenní svalovině zvyšovala o 25, 20, 28 a 24 % a u SG o 18, 13, 26 a 14 % rychleji než živá hmotnostv prsní svalovině FG a SG byl pomalejší o 16 a 30 %. Relativní rychlost růstu obsahu tuku ve stehenní svalovině FG byla o 8 % menší a u SG o 9 % vyšší než relativní rychlost růstu celého kuřete.

  • Název v anglickém jazyce

    Retention of protein and fat in the meat of fast and slow growing chickens fattened to higher age

  • Popis výsledku anglicky

    In trial with fast growing cockerels of hybrid combination Ross 208 (FG) and slow growing (SG) hybrids Isa Brown, basic production parameters and content of dry matter, protein and fat in the breast and thigh meat were investigated in the course of fattethe 18th week. Chickens were fed a mixture containing high level of crude protein. In FG group, changes in the content of dry matter, protein and fat in the breast meat, and dry matter and fat in thigh meat were not significant (P>0.05), the content of p(P<0.01) with the age. In SG group significantly (P<0.01) increased content of dry matter and fat in breast meat, other values did not changed. In FG chickens, the weight of breast and thigh meat and the protein content in the breast and thigh meat incrby 18; 13; 26; and 14 % faster and the growth of the fat content in breast meat of FG and SG groups slower by 16 and 30 % than their live body weight, respectively. In FG group, the relative increase of fat content in thigh meat was lower

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník mezinárodní konference Drůbež 2002

  • ISBN

    80-7157-579-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    162-164

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    9. 4. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku