Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200014" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti
Popis výsledku v původním jazyce
V pokusu s kohoutky hybridní kombinace Ross 208 byly zjišťovány základní produkční parametry a obsah sušiny, bílkovin (N*6) a tuku v prsní a stehenní svalovině při výkrmu do věku 5 18 týdnů. Jejich závislost na věku byla vyjádřena regresními rovnicemi.Po celý výkrm byla zkrmována směs s vysokým obsahem dusíkatých látek. Obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní svalovině i sušiny a tuku ve svalovině stehenní se s přibývajícím věkem průkazně neměnil, obsah bílkovin ve stehenní svalovině se vysoce průkaznězvyšoval. Při vyjádření lineární regresí se hmotnost kuřat od 35 do 84 dní věku zvyšovala denně v průměru o 89 g, konverze krmiva se zhoršovala o 0,0098, procentický podíl jatečně opracovaného trupu z živé hmotnosti kuřat vzrůstal o 0,1085 %, podíl prsnísvaloviny bez kůže z živé hmotnosti se zvyšoval o 0,1038 % a podíl stehenní svaloviny bez kůže vzrůstal o 0,0917 %. Všechny změny byly průkazné.
Název v anglickém jazyce
Retention of protein and fat in the meat of chickens fattened to the high weight
Popis výsledku anglicky
In trial with cockerels of the hybrid combination Ross 208, basic production parameters and content of dry matter, protein (N*6) and fat in the breast and thigh meat were investigated in the course of fattening till the age of 5 to 18 weeks. Dependencesof parameters on age were expressed by regression equations. Chickens were fed mixture with high level of crude protein. Changes in the content of dry matter, protein and fat in the breast meat and dry matter and fat in thigh meat were not significant, the content of protein in thigh meat increased highly significantly with the age. Live weight of chickens (g), feed conversion ratio, percentage of carcass, breast meat and thigh meat without skin from the live weight increased daily in average by 89, 0.0098, 0.1085, 0.1038 and 0.0917, respectively, in the period 35 to 84 days. All changes were significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006186" target="_blank" >EP0960006186: Alometrie růstu obsahu minerálních látek u vykrmovaných kuřat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z mezinárodní konference Výroba drůbežího masa
ISBN
80-7157-380-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—