Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200014" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ukládání bílkovin a tuku v mase kuřat při výkrmu do vysoké hmotnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusu s kohoutky hybridní kombinace Ross 208 byly zjišťovány základní produkční parametry a obsah sušiny, bílkovin (N*6) a tuku v prsní a stehenní svalovině při výkrmu do věku 5 18 týdnů. Jejich závislost na věku byla vyjádřena regresními rovnicemi.Po celý výkrm byla zkrmována směs s vysokým obsahem dusíkatých látek. Obsah sušiny, bílkovin a tuku v prsní svalovině i sušiny a tuku ve svalovině stehenní se s přibývajícím věkem průkazně neměnil, obsah bílkovin ve stehenní svalovině se vysoce průkaznězvyšoval. Při vyjádření lineární regresí se hmotnost kuřat od 35 do 84 dní věku zvyšovala denně v průměru o 89 g, konverze krmiva se zhoršovala o 0,0098, procentický podíl jatečně opracovaného trupu z živé hmotnosti kuřat vzrůstal o 0,1085 %, podíl prsnísvaloviny bez kůže z živé hmotnosti se zvyšoval o 0,1038 % a podíl stehenní svaloviny bez kůže vzrůstal o 0,0917 %. Všechny změny byly průkazné.

  • Název v anglickém jazyce

    Retention of protein and fat in the meat of chickens fattened to the high weight

  • Popis výsledku anglicky

    In trial with cockerels of the hybrid combination Ross 208, basic production parameters and content of dry matter, protein (N*6) and fat in the breast and thigh meat were investigated in the course of fattening till the age of 5 to 18 weeks. Dependencesof parameters on age were expressed by regression equations. Chickens were fed mixture with high level of crude protein. Changes in the content of dry matter, protein and fat in the breast meat and dry matter and fat in thigh meat were not significant, the content of protein in thigh meat increased highly significantly with the age. Live weight of chickens (g), feed conversion ratio, percentage of carcass, breast meat and thigh meat without skin from the live weight increased daily in average by 89, 0.0098, 0.1085, 0.1038 and 0.0917, respectively, in the period 35 to 84 days. All changes were significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006186" target="_blank" >EP0960006186: Alometrie růstu obsahu minerálních látek u vykrmovaných kuřat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodní konference Výroba drůbežího masa

  • ISBN

    80-7157-380-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku