Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Retention of protein and fat in the meat of fast and slow-growing chickens fattened to higher age.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200014" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Retention of protein and fat in the meat of fast and slow-growing chickens fattened to higher age.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In trial with fast growing cockerels (FG) and slow growing (SG), production parameters and content of dry matter (DM), protein (P) and fat (F) in the breast (BM) and thigh meat (BM) were investigated within the age interval from the 5th to the 18th week.Chickens were fed a mixture containing high level of CP. In FG group, changes in the content of DM, P and F in the BM, and DM and fat in TM were not significant, the content of protein in TM increased significantly with the age. In SG group significantly increased content of DM and F in BM, other values did not changed. In FG chickens, the weight of BM, TM and the P content in the BM and TM increased by 25; 20; 28; and 24 %, and in SG group by 18; 13; 26; and 14 % faster and the growth of the F contentin BM of FG and SG groups slower by 16 and 30 % than their live BW, resp. In FG group, the relative increase of fat content in TM was lower by 8 % while in SG group it was higher by 9 % than the growth rate.

  • Název v anglickém jazyce

    Retention of protein and fat in the meat of fast and slow-growing chickens fattened to higher age.

  • Popis výsledku anglicky

    In trial with fast growing cockerels (FG) and slow growing (SG), production parameters and content of dry matter (DM), protein (P) and fat (F) in the breast (BM) and thigh meat (BM) were investigated within the age interval from the 5th to the 18th week.Chickens were fed a mixture containing high level of CP. In FG group, changes in the content of DM, P and F in the BM, and DM and fat in TM were not significant, the content of protein in TM increased significantly with the age. In SG group significantly increased content of DM and F in BM, other values did not changed. In FG chickens, the weight of BM, TM and the P content in the BM and TM increased by 25; 20; 28; and 24 %, and in SG group by 18; 13; 26; and 14 % faster and the growth of the F contentin BM of FG and SG groups slower by 16 and 30 % than their live BW, resp. In FG group, the relative increase of fat content in TM was lower by 8 % while in SG group it was higher by 9 % than the growth rate.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    532-538

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus