Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ukládání bílkovin a tuku v mase krůt vykrmovaných do vysoké hmotnosti.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001127" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001127 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ukládání bílkovin a tuku v mase krůt vykrmovaných do vysoké hmotnosti.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem sledování bylo kvantifikovat změny základních produkčních ukazatelů a jatečné hodnoty u krůt a krocanů při prodlužování výkrmu. Zároveň byla věnována pozornost výživné hodnotě prsní a stehenní svaloviny. Znalost těchto údajů je nepostradatelná k vypracování produkčního systému výkrmu a zpracování krůt. Efektivnost výkrmu samičích zvířat se zmenšuje v nižším věku než u krocanů, kteří se proto vykrmují o několik týdnů déle. Krůty velkého typu se obvykle porážejí ve věku 14 týdnů při průměrné hmotnosti 8 kg, krocani ve věku 20 týdnů, kdy jejich hmotnost přesahuje 19 kg. Konverze krmiva je při této délce výkrmu u krůt obvykle 2,9 a u krocanů 2,8.

  • Název v anglickém jazyce

    Retention of protein and fat in meat of turkeys fattened to the high weight.

  • Popis výsledku anglicky

    Turkey females (F) and males (M) of BUT Big 6 hybrid combination were slaughtered in one-week intervals from the 10th to 18th and 10th to 25th weeks of age, respectively. In the breast meat (BM) and thigh meat (TM), the content of protein and fat were investigated. With increasing age, BM percentage in live body weight increased linearly (P<0.01), TM and drumstick meat yield did not changed (P>0.05) both in F and M. The content of protein in BM did not change in F, the dependence on age in M was expressed by the parabola equation with a maximum at Day 102. The protein content of TM increased linearly in F (P<0.05) during the whole experimental period while in M no changes were observed (P>0.05). The lipid content in TM was higher than in BM both in F and M (P<0.01). F deposited more fat at the same age than M in TM (P<0.05) but not in BM (P>0.05). In F and M, the weight of BM, TM and the amount of protein and fat in BM and TM increased faster than their live body weight by 18; 12; 18;

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce drůbeže

  • ISBN

    80-85645-48-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    69-72

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    10. 2. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku