Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Retention of protein and fat in meat of turkeys fattened to higher age

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200003" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Retention of protein and fat in meat of turkeys fattened to higher age

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Turkey females (F) and males (M) of BUT Big 6 hybrid combination were slaughtered in one-week intervals from the 10th to 18th and 10th to 25th weeks of age, resp. In the breast meat (BM) and thigh meat (TM), content of protein and fat were investigated.With increasing age, BM percentage in live body weight increased linearly (P<0.01), TM and drumstick meat yield did not changed both in F and M. The content of protein in BM did not change in F, the dependence on age in M was expressed by the parabola equation with a maximum at Day 102. The protein content of TM increased linearly in F (P<0.05) during the whole experimental period while in M no changes were observed. The lipid content in TM was higher than in BM both in F and M (P<0.01). F deposited more fat at the same age than M in TM but not in BM. In F and M, the weight of BM, TM and the amount of protein and fat in BM and TM increased faster than their live body weight by 18; 12; 18; 244; 15; and 36 % and by 17; 7; 13; 234; 10; and

  • Název v anglickém jazyce

    Retention of protein and fat in meat of turkeys fattened to higher age

  • Popis výsledku anglicky

    Turkey females (F) and males (M) of BUT Big 6 hybrid combination were slaughtered in one-week intervals from the 10th to 18th and 10th to 25th weeks of age, resp. In the breast meat (BM) and thigh meat (TM), content of protein and fat were investigated.With increasing age, BM percentage in live body weight increased linearly (P<0.01), TM and drumstick meat yield did not changed both in F and M. The content of protein in BM did not change in F, the dependence on age in M was expressed by the parabola equation with a maximum at Day 102. The protein content of TM increased linearly in F (P<0.05) during the whole experimental period while in M no changes were observed. The lipid content in TM was higher than in BM both in F and M (P<0.01). F deposited more fat at the same age than M in TM but not in BM. In F and M, the weight of BM, TM and the amount of protein and fat in BM and TM increased faster than their live body weight by 18; 12; 18; 244; 15; and 36 % and by 17; 7; 13; 234; 10; and

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    207-215

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus