Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluatin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182507" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182507 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluatin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim was to detect how different sweet yeast bread formulas influence results of rapid mix test an by help of sensory analysis to discover consumer preferences and posible benefit and use in bakery industry. The basic formula served as a standard, other six formulas were then determined the rate of yeast, sugar or oil in the range of plus (minus) 10 % compared with standard. Flour bread making quality was measured. Rapid mix test and parameters lika pastry weight, volume, shape, dough yield, pastry yield, baking loss, penetration and sensory analysis were determined. To establish yeast fermentation activity, Engelke fermentation test was applied. The most evident differences among the samples appeared in the volume and shape. The results of sensoryanalysis showed that the samples with higher rate of altered raw materials were evaluated as the best.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluating rapid mix test Effect of sweet yeast bread formula on evaluatin

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to detect how different sweet yeast bread formulas influence results of rapid mix test an by help of sensory analysis to discover consumer preferences and posible benefit and use in bakery industry. The basic formula served as a standard, other six formulas were then determined the rate of yeast, sugar or oil in the range of plus (minus) 10 % compared with standard. Flour bread making quality was measured. Rapid mix test and parameters lika pastry weight, volume, shape, dough yield, pastry yield, baking loss, penetration and sensory analysis were determined. To establish yeast fermentation activity, Engelke fermentation test was applied. The most evident differences among the samples appeared in the volume and shape. The results of sensoryanalysis showed that the samples with higher rate of altered raw materials were evaluated as the best.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    39-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus