Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184264" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184264 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavní surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků je mouka. V průběhu osmi měsíců byly analyzovány vzorky mouky pšeničné speciál, pšeničné chlebové, žitné, BIO pšeničné a BIO žitné. U každého druhu mouky byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet plísní, kvasinek a koliformních mikroorganismů. Celkový počet mikroorganismů se v jednotlivých druzích mouk pohyboval od 3,12 do 4,29 log KTJ.g-1, počet plísní od 1,46 do 2,4 log KTJ.g-1, počet kvasinek v rozmezí 0,54 až 2,05 log KTJ.g-1, početkoliformních mikroorganismů od 2,41 do 3,73 log KTJ.g-1. Všechny analyzované vzorky mouky vyhovovaly mikrobiologickým kritériím, které jsou pro jednotlivé skupiny mikroorganismů dány normou.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of flour used for bakery and confectionery production

  • Popis výsledku anglicky

    Flour is the main raw material used for the manufacture of bakery products and confectionery. Samples of special wheat flour, bread wheat flour, rye flour, organic wheat flour and organic rye flour were analysed over the course of eight months. Total plate count, moulds count, yeasts count and coliform bacteria count were monitored. Total plate count ranged from 3.12 log CFU.g-1 to 4.29 log CFU.g-1, moulds count from 1.46 log CFU.g-1 to 2.4 log CFU.g-1, yeasts count from 0.54 log CFU.g-1 to 2.05 log CFU.g-1, and coliform bacteria count from 2.41 log CFU.g-1 to 3.73 log CFU.g-1. All analysed samples complied with microbiological criteria established for individual groups of microorganisms in the relevant standards.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2011

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    463-467

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus