Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická kvalita uzených ryb z tržní sítě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910397" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910397 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická kvalita uzených ryb z tržní sítě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci byla hodnocena mikrobiologická kvalita uzených ryb pocházejících z tržní sítě v ČR. Celkem bylo hodnoceno 20 vzorků: uzená makrela (5 ks), uzený šprot (5 ks), uzená lososí bříška (5 ks) a uzený cejn (5 ks). U těchto výrobků byly sledovány tyto mikrobiologické ukazatele: celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií, E. coli a L. monocytogenes. Co se týká CPM, požadavkům ČSN 56 9609 nevyhověl uzený šprot (6,67 log KTJ.g1). Počet koliformních mikroorganismů se pohyboval od 1,5 do 5,0 log KTJ.g1. E. coli byla zjištěna pouze u vzorku uzeného cejna. Listeria monocytogenes nebyla ani v jednom vzorku detekována.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of smoked fish from retail of Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In this work microbiological quality of smoked fish from retail of Czech Republic was evaluated. A total 20 samples were evaluated: smoked mackerel (5 pieces), smoked sprat (5 pieces), smoked salmon tummies (5 pieces), and smoked bream (5 pieces). The following microorganisms were monitored: the total aerobic count (TAC), coliform bacteria, E. coli and L monocytogenes. In case of TAC, the requirements of CSN 56 9609 didn't meet smoked sprat (6.67 log CFU.g '). The coliform bacteria count ranged from 1.5 to 5.0 log CFU.g'. E. coli was detected only one sarnie of smoked bream. L. monocytogenes were detected none at all.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    53-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus