Morfologie tenkého střeva brojlerů v závislosti na obsahu tepelně upravené a neupravené plnotučné sóji v krmné směsi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234643" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234643 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Morfologie tenkého střeva brojlerů v závislosti na obsahu tepelně upravené a neupravené plnotučné sóji v krmné směsi
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem pokusu bylo zjistit vliv zkrmování surové a extrudované plnotučných sojových bobů na morfologii tenkého střeva kuřat. Kohoutci hybridní kombinace ROSS 308 byli rozdělení do osmi skupin, podle zastoupení plnotučných sojových bobů v krmné směsi. Promorfologické vyšetření bylo náhodně vybráno 10 kohoutků z každé skupiny a byla u nich měřena výška klků a hloubka střevních krypt. Nejdelší klky a nejhlubší krypty byly naměřeny u kontrolní skupiny, která neobsahovala plnotučnou sóju v krmné směsi.
Název v anglickém jazyce
Broiler small intestinal morphology in depending on the content of thermal modified and raw full fat soybean in the diet
Popis výsledku anglicky
An experiment was designed to study the effect of dietary protein source on small intestinal morphology in broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pensof 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For morphology investigation were used 10 chicks of each groups. Dietary protein source had influence on changesof intestinal morphology. Villus height and crypt depth were significantly higher by group contained zero and high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-563-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
226-231
Název nakladatele
Mendel University in Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
341783400024