Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Morfologie tenkého střeva brojlerů v závislosti na obsahu tepelně upravené a neupravené plnotučné sóji v krmné směsi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234643" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234643 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Morfologie tenkého střeva brojlerů v závislosti na obsahu tepelně upravené a neupravené plnotučné sóji v krmné směsi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv zkrmování surové a extrudované plnotučných sojových bobů na morfologii tenkého střeva kuřat. Kohoutci hybridní kombinace ROSS 308 byli rozdělení do osmi skupin, podle zastoupení plnotučných sojových bobů v krmné směsi. Promorfologické vyšetření bylo náhodně vybráno 10 kohoutků z každé skupiny a byla u nich měřena výška klků a hloubka střevních krypt. Nejdelší klky a nejhlubší krypty byly naměřeny u kontrolní skupiny, která neobsahovala plnotučnou sóju v krmné směsi.

  • Název v anglickém jazyce

    Broiler small intestinal morphology in depending on the content of thermal modified and raw full fat soybean in the diet

  • Popis výsledku anglicky

    An experiment was designed to study the effect of dietary protein source on small intestinal morphology in broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pensof 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For morphology investigation were used 10 chicks of each groups. Dietary protein source had influence on changesof intestinal morphology. Villus height and crypt depth were significantly higher by group contained zero and high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-563-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    226-231

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    341783400024