Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00182659" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00182659 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji vkrmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler

  • Popis výsledku anglicky

    An experiment was designed to study the effect of full-fat soybean on trypsin activity in small intestinal for broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pens of 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For trypsin activity investigation were used 12 chicks of each groups. Trypsin activity improve with high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2012

  • ISBN

    978-80-7157-224-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    15-19

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku